Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 23-07-2014 | Καλό καλοκαίρι σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 01-11-2013 | ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!! |Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner-06

banner-06

banner

Panosgn Panosgn

menux

test menu

menu aplo

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μες στο μουσείο, μια μέρα μπήκα με φόρα κι εγώ!



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012


                                                 Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα πέρασα μία εξαιρετική μέρα, παίζοντας επιμορφωτικά παιχνίδια και γεμίζοντας το μυαλό μου με πλήθος εικόνων και χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες, αν και δεν φαίνεται να με ωφελούν άμεσα, είμαι βέβαιος -ή τουλάχιστον έτσι με διαβεβαίωσαν οι βαθμοφόροι μου- ότι θα με ωφελήσουν στο μέλλον!
Οι βαθμοφόροι μας, η Μάγκ, η Χαναάν, η Τζέντου, ο Κάονας, η Αλεξάνδρα, ο Ήλαρκτος, ο Ήταυρος, η Σίρουμ, ο Θανάσης, μαζί και μια φίλη τους αρχαιολόγος, η Ντόρις, ανέλαβαν να μας κάνουν μία περιήγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η διαδρομή ήταν πολύ διασκεδαστική! Όλοι μαζί, περίπου τριάντα  Λυκόπουλα γεμίσαμε ένα βαγόνι και ξεκινήσαμε από τον Πειραιά για την Ακρόπολη! Στην Ομόνοια αλλάξαμε μεταφορικό μέσο και κινηθήκαμε υπογείως με το Μετρό, ώσπου φτάσαμε στον προορισμό μας. 
Η θέαση του μουσείου μου "έκοψε την ανάσα"! Ήταν αρκετά ψηλότερο απ' ό,τι το φανταζόμουν και δεν έβλεπα την ώρα να τρυπώσω στις μεγάλες του αίθουσες!
Για λίγη ώρα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε δύο παιχνίδια και αμέσως μετά, χωρισμένοι σε ομάδες, έχοντας επικεφαλής κάποιον από τους βαθμοφόρους μας, αρχίσαμε να περπατούμε ανάμεσα σε εκθέματα ηλικίας "πολλών αιώνων"!
Η επίσκεψή μας συνδυάστηκε με παιχνίδι παρατηρητικότητας, αφού είχαμε λάβει σχετικές οδηγίες για να εντοπίσουμε τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς, τα χρώματα που επιβιώνουν ακόμα στα "πέτρινα υφάσματα" που καλύπτουν τα σώματα των αγαλμάτων, αλλά και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης των Αρχαίων. 
Φεύγοντας από το μουσείο, περπατήσαμε τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι το Θησείο και από εκεί πήραμε τον Ηλεκτρικό για τον Πειραιά, όπου μας περίμεναν οι γονείς μας!
Αληθινά, ήταν μία πολύ εποικοδομητική δράση, η οποία βέβαια είχε και πολύ κούραση! Τόσοι θησαυροί και τόσο περπάτημα... όμως, όπως  είπαν και οι βαθμοφόροι μας, ο δρόμος για τη γνώση είναι τραχύς, αλλά στο τέρμα του θα γευτούμε όλη την γλύκα!
Ε..., μάλλον θα έχουν δίκαιο! Κάτι παραπάνω γνωρίζουν! Γερόλυκοι και χρόνια στην Κίνηση, ας μάθουμε και από την εμπειρία τους...

Καληνύχτα Ημερολόγιο! Θα τα ξαναπούμε αύριο!

Άποψη του γράφοντος:
*Η χθεσινή μας δράση είχε εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή. Είναι γνωστό πως πολλά παιδιά δεν χαίρονται με επισκέψεις σε χώρους, όπου οι συνθήκες τα αναγκάζουν να περιορίσουν τις εκδηλώσεις τους μέσα σε στενά όρια. Παρόλα αυτά, η "Πνευματική Καλλιέργεια" είναι ένας από τους τομείς που ως Βαθμοφόροι θα πρέπει να προωθούμε σε κάθε ευκαιρία γιατί με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε την ευαισθησία, την αισθητική αντίληψη, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των παιδιών μας και ένα σωρό άλλα. Μπορεί το μουσείο ή μια διάλεξη να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα για εμάς, που, είτε γιατί είμαστε ενήλικες, είτε εξαιτίας ειδικού ενδιαφέροντος, θα ακούγαμε ή θα παρακολουθούσαμε με ευχαρίστηση, ωστόσο δεν φαντάζουν το ίδιο συναρπαστικά στα παιδικά αυτιά και μάτια! Είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτές τις δράσεις ελκυστικές. Δεν έχει μεγάλη σημασία το πόσα θα μάθει το παιδί από τη συγκεκριμένη δράση, αρκεί να δει και να ακούσει. Ο σπόρος της γνώσης θα φυτευτεί και θα καρπίσει τον κατάλληλο καιρό. Και αυτός ο καιρός, δεν είναι ο ίδιος για όλα τα παιδιά, αλλά διαφέρει και εξαρτάται από τα ερεθίσματα και τα βιώματα του καθενός. Ας δώσουμε κι εμείς την ευκαιρία στα παιδιά μας για ανάλογα ερεθίσματα και ας θεωρήσουμε πρόκληση την εύρεση του κατάλληλου τρόπου, που θα κάνει ανάλογες δράσεις περισσότερο αγαπητές στους μικρούς φίλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...